Hoofdgerecht
4 pers
20-30
Per Persoon
240 gram groenten
1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke kleine blokjes.
2. Maak de spruiten schoon en snijd ze in kwartjes.
3. Maak de ui en knoflook schoon en snijd ze goed fijn.
4. Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
5. Kook de aardappelblokjes in kokend water gedurende 8 minuten en giet ze af.
6. Verhit 1 eetlepel olie. Roerbak de spruitjes samen met de ui en knoflook al omscheppend gedurende 10 minuten tot ze iets bruin kleuren.
7. Voeg het citroensap toe.
8. Klop de eieren samen met de ricotta, de oreganoblaadjes of Provençaalse kruiden goed door elkaar.
9. Meng de roergebakken spruitjes door de aardappelen en schep hier vervolgens het ei/kaasmengsel door.
10. Vet een ovenschotel in met wat olie, doe hier het spruitjesmengsel in en bestrooi met de geraspte kaas.
11. Gratineer de vega-spruitjesovenschotel in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 10 minuten goudbruin.
12. Garneer met de fijngehakte walnoten.
Bron: Verse Oogst