Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Vega spruitjesovenschotel

Hoofdgerecht
20 - 30 min
Vega spruitjesovenschotel
Met seizoensproducten

240gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 knoflookteentjes
3 eetlepels citroensap
2 eetlepels olie
100 gram ricottakaas
1 eetlepel verse oregano of Provençaalse kruiden
100 gram geraspte 30+ kaas
4 eieren
2 uien
1000 gram zoete aardappel
750 gram spruitjes
50 gram ongezouten walnoten

Bereidingswijze

1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke kleine blokjes.
2. Maak de spruiten schoon en snijd ze in kwartjes.
3. Maak de ui en knoflook schoon en snijd ze goed fijn.
4. Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
5. Kook de aardappelblokjes in kokend water gedurende 8 minuten en giet ze af.
6. Verhit 1 eetlepel olie. Roerbak de spruitjes samen met de ui en knoflook al omscheppend gedurende 10 minuten tot ze iets bruin kleuren.
7. Voeg het citroensap toe.
8. Klop de eieren samen met de ricotta, de oreganoblaadjes of Provençaalse kruiden goed door elkaar.
9. Meng de roergebakken spruitjes door de aardappelen en schep hier vervolgens het ei/kaasmengsel door.
10. Vet een ovenschotel in met wat olie, doe hier het spruitjesmengsel in en bestrooi met de geraspte kaas.
11. Gratineer de vega-spruitjesovenschotel in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 10 minuten goudbruin.
12. Garneer met de fijngehakte walnoten.

Bron: Verse Oogst

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie685 kcal
Vet30 gr
waarvan verzadigd10 gr
Koolhydraten69 gr
waarvan suikers21 gr
Voedingsvezels16 gr
Eiwitten27 gr
Zout1.09 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Oregano

Oregano

Kruiden
Koelkast
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Zoete aardappel (bataat)

Zoete aardappel (bataat)

Koel & donker
Spruitjes

Spruitjes

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Oregano

Oregano

Kruiden
Koelkast
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Zoete aardappel (bataat)

Zoete aardappel (bataat)

Koel & donker
Spruitjes

Spruitjes

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Geroosterde paarse spruitjes met zoete aardappels

Geroosterde paarse spruitjes met zoete aardappels

165gr groenten p.p.

Kruidige spruitjes met tofu

Kruidige spruitjes met tofu

225gr groenten p.p.

Ovenschotel met spruitjes en wortel

Ovenschotel met spruitjes en wortel

250gr groenten p.p.

Meer recepten