Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 470 kcal |
Vet | 12 gr |
waarvan verzadigd | 4 gr |
Koolhydraten | 66 gr |
waarvan suikers | 9 gr |
Voedingsvezels | 14 gr |
Eiwitten | 18 gr |
Zout | 0 gr |
Ovenschotel met spruitjes en wortel

250gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
750 gr kruimig kokende aardappelen |
500 gr spruitjes |
250 gr winterwortel |
15 gr vloeibare margarine of (zonnebloem)olie + 1 el. extra om in te vetten |
1 dl halfvolle melk |
75 gr 30+ geraspte belegen (komijnen)kaas |
2 el. volkoren broodkruim |
Bereidingswijze
Deze ovenschotel met spruitjes en wortel is lekker voor de hele familie en ideaal voor een koude winterdag.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
- Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen in water in ongeveer 20 minuten gaar.
- Kook de geschilde, halve plakjes wortel en spruitjes beetgaar in een pan voor 6 minuten.
- Giet de groenten af en doe ze over in een ingevette ovenschaal.
- Giet de aardappelen af en pureer ze met een pureeknijper of aardappelstamper en roer de olie of margarine en de melk erdoor. Verdeel de puree over de groenten en strooi de geraspte kaas en het broodkruim erover.
- Laat het gerecht in ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven gratineren.
Menusuggestie: lekker met witvis, zoals kabeljauw.
Bron: Oxin Growers
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Ovenschotel van paarse spitskool
225gr groenten p.p.

Preischotel
250gr groenten p.p.

Koolrabischotel met een notenkorstje
185gr groenten p.p.