Ovenschotel met spruitjes en wortel

Ga naar:

Boodschappenlijst

750 gr kruimig kokende aardappelen
500 gr spruitjes
250 gr winterwortel
15 gr vloeibare margarine of (zonnebloem)olie + 1 el. extra om in te vetten
1 dl halfvolle melk
75 gr 30+ geraspte belegen (komijnen)kaas
2 el. volkoren broodkruim

Bereidingswijze

Deze ovenschotel met spruitjes en wortel is lekker voor de hele familie en ideaal voor een koude winterdag.

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
  2. Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen in water in ongeveer 20 minuten gaar.
  3. Kook de geschilde, halve plakjes wortel en spruitjes beetgaar in een pan voor 6 minuten.
  4. Giet de groenten af en doe ze over in een ingevette ovenschaal.
  5. Giet de aardappelen af en pureer ze met een pureeknijper of aardappelstamper en roer de olie of margarine en de melk erdoor. Verdeel de puree over de groenten en strooi de geraspte kaas en het broodkruim erover.
  6. Laat het gerecht in ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven gratineren.

Menusuggestie: lekker met witvis, zoals kabeljauw.

Bron: Van Nature

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
470 kcal
Vet
12 gram
Eiwit
18 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
66 gram
Vezels
14 gram
Waarvan suikers
9 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten