



Winterpeen




De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren. Dat maakt ze ideaal om standaard in huis te hebben. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt ze ook koken, bakken, roerbakken en stoven. Je kunt winterpeen het beste op de fruitschaal bewaren.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de winterpeen, snijd het 'kontje' eraf en schil de winterpeen met een mes of een dunschiller.
De kooktijd voor een hele winterpeen is 20 - 25 minuten, voor plakken winterpeen ca. 7 minuten.
Bereidingstijden
Koken: 20 - 25 minuten
Magnetron: 6 - 8 minuten
Smoren: ca. 30 minuten
Stomen: 35 - 40 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Winterpeen smaak
Recepten met Winterpeen
Meer recepten
Wortelsoep met kokos en zwart sesamzaad van Joke Boon
125gr groenten p.p.

Zoetzure wintersalade
320gr groenten p.p.

Frittata van zoete uien en rettich
300gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 142 kj (34 kcal) |
Vet totaal | 0.3 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.3 gr |
Koolhydraten | 5.7 gr |
waarvan suikers | 3.1 gr |
Voedingsvezel | 3.3 gr |
Eiwit | 0.6 gr |
Zout | 0.09 mg |
Retinol act. equivalent | 966 mcg |
Vitamine B1 | 0.04 mg |
Vitamine B2 | 0.02 mg |
Nicotinezuur | 0.5 mg |
Vitamine B6 | 0.11 mg |
Folaat equivalenten | 21.5 mcg |
Vitamine C | 3 mg |
Vitamine E | 0.7 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec