Zoetzure wintersalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel kejap manis
1 bosui
½ theelepel vijfkruidenpoeder
1 theelepel suiker
1 eetlepel olie
200 gram witte kool
2 eetlepels balsamicoazijn
1 kleine winterwortel
4 stengels bleekselderij

Bereidingswijze

1. Maak de groente schoon. Snijd de kool in smalle repen, de bleekselderij in boogjes, de wortel in staafjes en de bosui in ringen.
2. Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de groente 4 minuten.
3. Voeg de ketjap, balsamicoazijn, suiker en vijfkruidenpoeder toe.
4. Laat de groente afkoelen en maak hem op smaak met peper.

Menusuggestie: Lekker met een varkensfiletlapjes en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.
 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
126 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
14 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
12 gram
Zout
575 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten