Salade van geroosterde wintergroenten

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 teentjes knoflook
100 gram spruitjes
takje rozemarijn
1 eetlepel olie
stuk knolselderij of koolraap (ca. 300 gram)
ca. 1 eetlepel balsamicoazijn
stuk pompoen (ca. 300 gram)
1 winterwortel
25 gram veldsla (of raapsteeltjes/spinazie/rucola)

Bereidingswijze

1. Warm de oven voor op 200 °C.
2. Was het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd de pompoen in smalle repen.
3. Schil het stuk knolselderij en snijd het in blokjes.
4. Schrap de winterwortel en snijd hem in plakjes.
5. Maak de spruitjes schoon.
6. Pel de knoflook.
7. Meng de groente met de olie en doe dit op een bakplaat. Knip het takje tijm in stukjes en leg ze met de teentjes knoflook tussen de groente. Laat de groente in de hete oven in 20-30 minuten gaar worden.
8. Neem de groente uit de oven, schep het in een schaal en laat afkoelen.
9. Meng er wat balsamicoazijn en de sla door.

Menusuggestie: Lekker met linzen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
160 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
16 gram
Vezels
11 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
267 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!