| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 160 kcal |
| Vet | 6 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 16 gr |
| waarvan suikers | 6 gr |
| Voedingsvezels | 11 gr |
| Eiwitten | 5 gr |
| Zout | 0.27 gr |
Salade van geroosterde wintergroenten

250gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 2 teentjes knoflook |
| 100 gram spruitjes |
| takje rozemarijn |
| 1 eetlepel olie |
| stuk knolselderij of koolraap (ca. 300 gram) |
| ca. 1 eetlepel balsamicoazijn |
| stuk pompoen (ca. 300 gram) |
| 1 winterwortel |
| 25 gram veldsla (of raapsteeltjes/spinazie/rucola) |
Bereidingswijze
1. Warm de oven voor op 200 °C.
2. Was het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd de pompoen in smalle repen.
3. Schil het stuk knolselderij en snijd het in blokjes.
4. Schrap de winterwortel en snijd hem in plakjes.
5. Maak de spruitjes schoon.
6. Pel de knoflook.
7. Meng de groente met de olie en doe dit op een bakplaat. Knip het takje tijm in stukjes en leg ze met de teentjes knoflook tussen de groente. Laat de groente in de hete oven in 20-30 minuten gaar worden.
8. Neem de groente uit de oven, schep het in een schaal en laat afkoelen.
9. Meng er wat balsamicoazijn en de sla door.
Menusuggestie: Lekker met linzen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Stamppot groene kool met spicy noten
275gr groenten p.p.

Gegrilde groenten met champignons
500gr groenten p.p.

Kip met groene groente
310gr groenten p.p.









