



Veldsla




Veldsla komt uit de kamperfoeliefamilie, net als het kruid valeriaan. Veldsla werd vroeger als onkruid beschouwd, als deze voorkwam in wintergraan. Tegenwoordig wordt het in eigen land als heerlijke groente geteeld. De nootachtige blaadjes zijn erg smaakvol. Gerechten met veldsla hoef je hierdoor niet sterk te kruiden. Je kunt veldsla het beste in de koelkast bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Bij veldsla zitten er nog wortelvoetjes bij aankoop. Haal de worteltjes eraf, was de sla in ruim water en laat uitlekken.
Daarna beslis je: zo de salade in of even blancheren (= kort verhitten) voor bij een warm gerecht.
Bereidingstijden
Je eet veldsla meestal rauw. Wil je de veldsla bereiden, dan kun je deze tijden aanhouden:
Koken: 4 - 6 minuten
Magnetron: 5 - 7 minuten
Smoren: 6 - 7 minuten
Stomen: ca. 10 minuten
Informatie
Zelf veldsla kweken
Hoeveel weegt veldsla?
Teelt en seizoen
Tip
Veldsla smaak
Recepten met Veldsla
Meer recepten
Kipshoarma salade met yoghurtdressing en pitachips van Francesca Kookt
245gr groenten p.p.

Salade van geroosterde wintergroenten
250gr groenten p.p.

Zoete aardappel 'toast' met veldsla, cottage cheese en balsamico tomaatjes
100gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 74 kj (18 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 0.5 gr |
waarvan suikers | 0 gr |
Voedingsvezel | 1.7 gr |
Eiwit | 2.6 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 310 mcg |
Vitamine B1 | 0.08 mg |
Vitamine B2 | 0.13 mg |
Nicotinezuur | 0.4 mg |
Vitamine B6 | 0.06 mg |
Folaat equivalenten | 26 mcg |
Vitamine C | 8 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec