

Zuring


Zuring is een wild kruid, dat groeit op zure grond. Er zijn wel meer dan 200 soorten zuring. De blaadjes van de veldzuring zijn eetbaar. Zuring kan mooi rood kleuren, vooral als de plant op een zonnige plek staat. Zuring wordt ook wel zurkel genoemd. Je kunt zuring het beste in de koelkast bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Verwijder zand en vuil door de zuring goed te wassen. Dep de blaadjes droog of droog ze in een slacentrifuge.
Bereidingstijden
Stoven: 10 minuten
Bakken: 2 minuten
Informatie
Teelt en seizoen
Tip
Zuring smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec