



Rucola




Rucola wordt sinds de Middeleeuwen in het Middellandse Zeegebied geteeld. Rucola wordt steeds populairder. Rucola heeft een pittige, iets bittere, nootachtige smaak. Andere namen voor rucola: roquette, raketsla, notensla en mosterdkruid. Rucola is makkelijk zelf te zaaien en te verbouwen. Je kunt ervan blijven plukken, omdat het plantje steeds weer nieuwe blaadjes vormt.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Wassen onder stromend water.
Bereidingstijden
Geen, de sla eet je doorgaans rauw.
Je kunt de sla eventueel kort koken of bakken.
Bakken: 2 minuten
Koken: 3 - 5 minuten
Informatie
Zelf rucola kweken
Hoeveel weegt een portie rucola?
Teelt
Tip
Rucola smaak
Recepten met Rucola
Meer recepten
Quinoasalade met sinaasappel, pistache en dadels
225gr groenten p.p. & 125gr fruit p.p.

Salade met rode biet en mierikswortel
215gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Maaltijdsalade met sperziebonen
215gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 94 kj (22 kcal) |
Vet totaal | 0.4 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.4 gr |
Koolhydraten | 0 gr |
waarvan suikers | 0 gr |
Voedingsvezel | 1.9 gr |
Eiwit | 3.6 gr |
Zout | 0.08 mg |
Retinol act. equivalent | 154 mcg |
Vitamine B1 | 0.08 mg |
Vitamine B2 | 0.17 mg |
Nicotinezuur | 1 mg |
Vitamine B6 | 0.14 mg |
Folaat equivalenten | 76.7 mcg |
Vitamine C | 2 mg |
Vitamine E | 0.8 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec