



Eikenbladsla




De bladeren van de eikenbladsla lijken, zoals de naam al doet vermoeden, op de bladeren van een eik. De kleur is meestal groen met roodbruine randen. Maar er zijn ook varianten die helemaal groen zijn. De sla is zacht, smaakt mals en iets nootachtig. Eikenbladsla is in veel zakken gemengde sla verwerkt vanwege zijn fraaie uiterlijk.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Maak de bladeren voorzichtig los van de krop. Was de bladeren en laat ze uitlekken. Scheur de bladeren in stukken.
Bereidingstijden
Geen, sla wordt doorgaans rauw gegeten.
Mocht je de sla toch willen bereiden dan kun je deze bewaartijden aanhouden:
Koken: 4 - 6 minuten
Magnetron: 5 - 7 minuten
Smoren: 6 - 7 minuten
Stomen: ca. 10 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Eikenbladsla smaak
Recepten met Eikenbladsla
Meer recepten
Zachtfruit salade
90gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.

Migo® Peer Salade
100gr groenten p.p. & 240gr fruit p.p.

Kipshoarma salade met yoghurtdressing en pitachips van Francesca Kookt
245gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 52 kj (13 kcal) |
Vet totaal | 0.4 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.4 gr |
Koolhydraten | 0.3 gr |
waarvan suikers | 0.3 gr |
Voedingsvezel | 1.2 gr |
Eiwit | 1.4 gr |
Zout | 0.02 mg |
Retinol act. equivalent | 69 mcg |
Vitamine B1 | 0.05 mg |
Vitamine B2 | 0.06 mg |
Nicotinezuur | 0.3 mg |
Vitamine B6 | 0.05 mg |
Folaat equivalenten | 28.4 mcg |
Vitamine E | 0.2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec