

Japanse mosterdsla (Mizuna)


Mizuna is een Japanse bladgroente met een mild peperige smaak. Het is familie van de raapsteel. Er bestaat zowel een rode als een groene variant. In tegenstelling tot de meeste koolsoorten maakt mizuna geen kroppen aan. Daarom wordt deze groente ook wel bladkool genoemd. Het blad is vaak dun, met gerafelde randen.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de mizuna goed. Droog de tere blaadjes voorzichtig. Dep de blaadjes voorzichtig met een keukenpapiertje of gebruik een slacentrifuge.
Het kan eventueel nodig zijn om de uiteinden van de stengels af te snijden, omdat ze soms bitter smaken.
Mizuna slinkt tot ongeveer de helft van het beginvolume (net als spinazie) als het kort wordt gekookt, gestoomd of gewokt.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 3 - 5 minuten
Magnetron: 5 - 7 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 10 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Japanse mosterdsla smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 69 kj (17 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 1 gr |
waarvan suikers | 0 gr |
Voedingsvezel | 2.3 gr |
Eiwit | 2 gr |
Zout | 0.1 mg |
Retinol act. equivalent | 183 mcg |
Vitamine B1 | 0.05 mg |
Vitamine B2 | 0.15 mg |
Nicotinezuur | 0.8 mg |
Vitamine B6 | 0.09 mg |
Folaat equivalenten | 126 mcg |
Vitamine C | 35 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec