



Chinese kool




Chinese kool komt van oorsprong uit het noorden van China. Kenmerkend van Chinese kool is dat deze bladgroente de uitgesproken koolsmaak mist. De groente bestaat uit een lichtgekleurde, langwerpige krop die zo groot is als een stevige kropsla. Door zijn knapperige en enigszins zoete smaak doet Chinese kool het vaak goed bij kinderen.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de kool voor gebruik en snijd het daarna in brede of smalle repen.
Kies brede repen voor het koken en smalle voor de salade of om mee te roerbakken. Laat de kool voor gebruik in een salade goed uitlekken.
Bereidingstijden
Koken: 7 - 9 minuten
Roerbakken: 3 - 5 minuten
Magnetron: 4 - 7 minuten
Smoren: ca. 12 minuten
Stomen: ca. 10 minuten
Informatie
Zelf chinese kool kweken
Hoeveel weegt chinese kool?
Teelt
Tip
Chinese kool smaak
Recepten met Chinese kool
Meer recepten
Kabeljauw met wokgroenten en zilvervliesrijst van Francesca Kookt
355gr groenten p.p.

Pittige Chinese kool met ketjap
390gr groenten p.p.

Chinese kool met kip
350gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 71 kj (17 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 2 gr |
waarvan suikers | 0 gr |
Voedingsvezel | 2.5 gr |
Eiwit | 1 gr |
Zout | 0.03 mg |
Retinol act. equivalent | 1 mcg |
Vitamine B1 | 0.03 mg |
Vitamine B2 | 0.04 mg |
Nicotinezuur | 0.6 mg |
Vitamine B6 | 0.05 mg |
Folaat equivalenten | 77 mcg |
Vitamine C | 23 mg |
Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec