


Chinese bloeiende kool (Choi Sum)



Choi sum is een Chinese bladgroente die net als paksoi familie is van de kool. Hij lijkt ook op paksoi, al zijn de stengels los en iets dunner. Ook de smaak verschilt, choi sum is pittiger en een beetje mosterdachtig. De stengels zijn knapperig en sappig, maar kunnen ook draderig zijn.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Je kunt van choi sum alles eten; de stelen, het blad en de bloempjes. Was de groente en snijd een stukje van de onderkant af. Snijd hem vervolgens in stukjes en blancheer (kort verhitten) de steeltjes eventueel.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten (de stelen iets langer dan het blad)
Roerbakken: 5 - 8 minuten
Magnetron: 4 - 7 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 10 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Chinese bloeiende kool smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 58 kj (14 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 1.4 gr |
waarvan suikers | 1.4 gr |
Voedingsvezel | 1.2 gr |
Eiwit | 1 gr |
Zout | 0.02 mg |
Retinol act. equivalent | 150 mcg |
Vitamine B1 | 0.09 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.11 mg |
Folaat equivalenten | 77 mcg |
Vitamine C | 21 mg |
Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec