


Tatsoi



Tatsoi is eigenlijk een soort mini-versie van de bekende paksoi. Het is een Chinese bladgroente die net als paksoi familie is van de kool. De kleine blaadjes van tatsoi zijn donkergroen, lepelvormig en vrij dik. Op de blaadjes zitten witte nerven die in een rosette bij elkaar staan. Tatsoi heeft een licht kruidige koolsmaak.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was tatsoi goed, indien nodig meerdere malen. Dep de blaadjes voorzichtig droog met keukenpapier of een schone theedoek.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten (de stelen iets langer dan het blad)
Roerbakken: 5 - 8 minuten
Magnetron: 4 - 7 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 10 minuten
Informatie
Portiegrootte
Tip
Tatsoi smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 58 kj (14 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 1.4 gr |
waarvan suikers | 1.4 gr |
Voedingsvezel | 1.2 gr |
Eiwit | 1 gr |
Zout | 0.02 mg |
Retinol act. equivalent | 150 mcg |
Vitamine B1 | 0.09 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.11 mg |
Folaat equivalenten | 77 mcg |
Vitamine C | 21 mg |
Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec