

Mosterdkool


Mosterdkool, ook wel kai choi genoemd, is een van de vele soorten binnen de Aziatische mosterdkoolfamilie. Choi, choy of soy betekent simpelweg groente in het Chinees en daar hebben ze een groot aantal soorten van. Qua uiterlijk lijkt hij wel wat op ijsbergsla, maar dan met dikkere stelen en stuggere bladeren. De groente heeft een echte koolsmaak die licht peperig en een beetje bitter is.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Kleine bladeren kun je rauw eten, de grotere balderen kun je het beste even koken of stoven zodat ze goed verteerd kunnen worden.
Was de kai choi, snijd de stelen uit het blad en verwijder de harde stronk. Verwerk de stelen en bladeren apart zodat ze tegelijk gaar zijn. Eerst de stelen (in stukjes) wokken en/of koken, tot ze zacht maar niet kapotgekookt zijn. Beetje vocht erbij en een deksel op de pan kan helpen. Op het laatst het blad (in reepjes) erbij.
Informatie
Teelt
Tip
Mosterdkool smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec