

Ethiopische mosterd


Ethiopische mosterd wordt ook wel Abessijnse mosterd of Abessijnse kool genoemd. Deze bladgroente heeft lange bladstelen. Het blad is lichtgroen met paarse nerven. Jong geoogst is de smaak iets zoet en pittig. Door de groente te stoven of koken wordt de smaak wat milder. Van de zaden van de plant wordt ook olie gemaakt.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de Ethiopische mosterd. Snijd een stukje van de onderkant van de stelen af. Je kunt deze groente in verwerking vergelijken met spinazie.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 3 - 5 minuten
Magnetron: 5 - 7 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 10 minuten
Informatie
Teelt en seizoen
Tip
Ethiopische mosterd smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec