



Paksoi




Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het is een bladkool met niet sluitende bladeren. Deze bladkool heeft knapperige, witte stelen en nerven en grote donkergroene bladeren. Paksoi heeft geen typische koolsmaak, het smaakt eerder wat pittig.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de paksoi stelen met bladeren eraan in ruim water. Snijd het harde deel van de stronk eruit en snijd de stelen en bladeren vervolgens in brede of smalle repen.
Snijd de groente in brede repen als je ze wilt koken/wokken. Snijd de groente in smalle repen als je ze gebruikt in een salade.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten (de stelen iets langer dan het blad)
Roerbakken: 5 - 8 minuten
Magnetron: 4 - 7 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 10 minuten
Informatie
Zelf paksoi kweken
Hoeveel weegt paksoi?
Tip
Paksoi smaak
Recepten met Paksoi
Meer recepten
Paksoi met zwarte boontjes
250gr groenten p.p.

Surinaamse paksoi
280gr groenten p.p.

Kabeljauw met wokgroenten en zilvervliesrijst van Francesca Kookt
355gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 58 kj (14 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 1.4 gr |
waarvan suikers | 1.4 gr |
Voedingsvezel | 1.2 gr |
Eiwit | 1 gr |
Zout | 0.02 mg |
Retinol act. equivalent | 150 mcg |
Vitamine B1 | 0.09 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.11 mg |
Folaat equivalenten | 77 mcg |
Vitamine C | 21 mg |
Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec