Pittige kapucijners met paksoi en zoete aardappel

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 zoete aardappel
1 rode ui
1 kleine paksoi
2 tomaten
stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
2 eetlepels olie
1 gedroogd chilipepertje
1 groot blik of grote pot kapucijners (uitlekgewicht ca. 500 gram)

Bereidingswijze

Deze kapucijners met paksoi en zoete aardappel is lekker pittig door het pepertje. Lekker, makkelijk en snel klaar!

  1. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
  2. Kook de blokjes aardappel in een bodempje water in ca. 6 minuten gaar.
  3. Maak de ui en de paksoi schoon. Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen.
  4. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  5. Schil het stukje gember en rasp het.
  6. Fruit de ui met de gember in de olie glazig.
  7. Roerbak de paksoi kort mee en verkruimel het chilipepertje erboven.
  8. Smoor de stukjes tomaat mee zacht.
  9. Laat de kapucijners uitlekken, spoel ze af en schep ze door het groentemengsel.
  10. Voeg de blokjes zoete aardappel toe en warm het geheel goed door.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
470 kcal
Vet
15 gram
Eiwit
20 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
20 gram
Waarvan suikers
25 gram
Zout
1.3 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten