Recepten Pittige kapucijners met paksoi en zoete aardappel
Pittige kapucijners met paksoi en zoete aardappel
Per Persoon
150 gram groenten
Boodschappenlijst
1 zoete aardappel
1 rode ui
1 kleine paksoi
2 tomaten
stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
2 eetlepels olie
1 gedroogd chilipepertje
1 groot blik of grote pot kapucijners (uitlekgewicht ca. 500 gram)
Bereidingswijze
Deze kapucijners met paksoi en zoete aardappel is lekker pittig door het pepertje. Lekker, makkelijk en snel klaar!
- Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
- Kook de blokjes aardappel in een bodempje water in ca. 6 minuten gaar.
- Maak de ui en de paksoi schoon. Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Fruit de ui met de gember in de olie glazig.
- Roerbak de paksoi kort mee en verkruimel het chilipepertje erboven.
- Smoor de stukjes tomaat mee zacht.
- Laat de kapucijners uitlekken, spoel ze af en schep ze door het groentemengsel.
- Voeg de blokjes zoete aardappel toe en warm het geheel goed door.
Bron: Voedingscentrum
Voedingswaarde per persoon