| Soort | Per persoon | 
|---|---|
| Energie | 470 kcal | 
| Vet | 15 gr | 
| waarvan verzadigd | 2 gr | 
| Koolhydraten | 60 gr | 
| waarvan suikers | 25 gr | 
| Voedingsvezels | 20 gr | 
| Eiwitten | 20 gr | 
| Zout | 1.3 gr | 
Pittige kapucijners met paksoi en zoete aardappel

150gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 zoete aardappel | 
| 1 rode ui | 
| 1 kleine paksoi | 
| 2 tomaten | 
| stukje gemberwortel (grootte van 1 duim) | 
| 2 eetlepels olie | 
| 1 gedroogd chilipepertje | 
| 1 groot blik of grote pot kapucijners (uitlekgewicht ca. 500 gram) | 
Bereidingswijze
Deze kapucijners met paksoi en zoete aardappel is lekker pittig door het pepertje. Lekker, makkelijk en snel klaar!
- Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
 - Kook de blokjes aardappel in een bodempje water in ca. 6 minuten gaar.
 - Maak de ui en de paksoi schoon. Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen.
 - Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
 - Schil het stukje gember en rasp het.
 - Fruit de ui met de gember in de olie glazig.
 - Roerbak de paksoi kort mee en verkruimel het chilipepertje erboven.
 - Smoor de stukjes tomaat mee zacht.
 - Laat de kapucijners uitlekken, spoel ze af en schep ze door het groentemengsel.
 - Voeg de blokjes zoete aardappel toe en warm het geheel goed door.
 
Bron: Voedingscentrum
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Zoete aardappel stamppot met Kalettes®
150gr groenten p.p.

Zoete aardappelcurry
230gr groenten p.p.

Geroosterde paarse spruitjes met zoete aardappels
165gr groenten p.p.






