Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Kapucijners
Kapucijners
Kapucijners

Kapucijners

Groenten
Koelkast
Koel & donker
Kapucijners
Kapucijners
Kapucijners

Kapucijners zijn de eetbare zaden van een peuldragende plant. Je kunt deze peulvruchten vers, gedroogd of gekookt kopen. De peul van kapucijners herken je aan de blauwpaarse kleur. De zaden in de peul zien eruit als bruingroene erwten. Je kunt kapucijners het beste in de koelkast bewaren.

Ook wel genoemd:

Peulvruchten
Velderwt
Schokkererwt
Vale erwt
Grauwe erwt

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Haal verse kapucijners uit de peul en kook ze in ca. 10 minuten gaar.

Diepvrieskapucijners hoef je niet te ontdooien voor het koken of roerbakken.

Kapucijners in blik of glas hoef je slechts enkele minuten te verwarmen.

Week gedroogde kapucijners eerst gedurende 8 - 12 uur in ruim water en kook ze vervolgens 1 - 2 uur in het weekwater. De weektijden zijn afhankelijk van de leeftijd van de bonen en te controleren door te proeven. Hoe ouder de kapucijners, hoe langer de weektijd.

Eet kapucijners niet rauw. Er komt van nature een giftige stof in voor die door koken onwerkzaam wordt.

Bereidingstijden

Verse kapucijners
Koken: 10 minuten

Kapucijners blik/glas
Verwarmen: paar minuten

Gedroogde kapucijners
Weken: 8 - 12 uur 
Koken: 1 - 2 uur

Informatie

Kapucijners kopen

Zelf kapucijners kweken

Hoeveel wegen kapucijners?

Teelt en seizoen

Tip

Kapucijners smaak

Recepten met Kapucijners

Meer recepten
Pittige kapucijners met paksoi en zoete aardappel

Pittige kapucijners met paksoi en zoete aardappel

150gr groenten p.p.

Meer recepten

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Peultjes

Peultjes

Nu in seizoen
Groenten
Sperziebonen

Sperziebonen

Groenten
Koelkast
Haricots verts

Haricots verts

Groenten
Fruitschaal
Peultjes

Peultjes

Nu in seizoen
Groenten
Sperziebonen

Sperziebonen

Groenten
Koelkast
Haricots verts

Haricots verts

Groenten
Fruitschaal
Meer groenten en fruit