


Kapucijners



Kapucijners zijn de eetbare zaden van een peuldragende plant. Je kunt deze peulvruchten vers, gedroogd of gekookt kopen. De peul van kapucijners herken je aan de blauwpaarse kleur. De zaden in de peul zien eruit als bruingroene erwten. Je kunt kapucijners het beste in de koelkast bewaren.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Haal verse kapucijners uit de peul en kook ze in ca. 10 minuten gaar.
Diepvrieskapucijners hoef je niet te ontdooien voor het koken of roerbakken.
Kapucijners in blik of glas hoef je slechts enkele minuten te verwarmen.
Week gedroogde kapucijners eerst gedurende 8 - 12 uur in ruim water en kook ze vervolgens 1 - 2 uur in het weekwater. De weektijden zijn afhankelijk van de leeftijd van de bonen en te controleren door te proeven. Hoe ouder de kapucijners, hoe langer de weektijd.
Eet kapucijners niet rauw. Er komt van nature een giftige stof in voor die door koken onwerkzaam wordt.
Bereidingstijden
Verse kapucijners
Koken: 10 minuten
Kapucijners blik/glas
Verwarmen: paar minuten
Gedroogde kapucijners
Weken: 8 - 12 uur
Koken: 1 - 2 uur
Informatie
Zelf kapucijners kweken
Hoeveel wegen kapucijners?
Teelt en seizoen
Tip
Kapucijners smaak
Recepten met Kapucijners
Meer receptenVerkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec