


Haricots verts



Snijbonen, sperziebonen en haricots verts: het zijn allemaal bonen van dezelfde familie. Haricot vert is het chique rechte, slanke zusje. Haricots verts worden ook wel Franse boontjes genoemd. Ze zijn iets minder knapperig dan de sperziebonen. Ook zijn ze vaak iets donkerder groen van kleur.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de haricots verts. Snijd de puntjes van de haricots verts. Kook ze in een klein laagje water (2 cm) met de deksel op de pan.
In rauwe bonen komt van nature een gifstof voor (lectine) die door verhitting onwerkzaam wordt gemaakt. Eet haricots verts daarom niet rauw.
Bereidingstijden
Koken: 4 - 6 minuten
Roerbakken: 6 - 8 minuten
Stoven: 6 - 8 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Haricots verts smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk alles| Soort | Per 100gr |
|---|---|
| Energie | 105 kj (25 kcal) |
| Vet totaal | 0.2 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
| Koolhydraten | 1.8 gr |
| waarvan suikers | 1.2 gr |
| Voedingsvezel | 3.6 gr |
| Eiwit | 2.3 gr |
| Zout | 0.01 mg |
| Retinol act. equivalent | 8 mcg |
| Vitamine B1 | 0.07 mg |
| Vitamine B2 | 0.09 mg |
| Nicotinezuur | 0.6 mg |
| Vitamine B6 | 0.07 mg |
| Folaat equivalenten | 64 mcg |
| Vitamine C | 1 mg |
| Vitamine E | 0.2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


