



Snijbonen




Iedereen kent ze: de platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, de familie van de sperzieboon. De snijboon wordt gesneden gegeten, zoals de naam al zegt. Op deze manier komt het aroma goed tot z’n recht. Je kunt de snijboon in stukjes of reepjes bereiden. Je kunt het serveren als bijgerecht of in combinatie met andere groenten.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en even bedenken hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes.
Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt.
Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw.
Bereidingstijden
Koken: 10 - 15 minuten
Roerbakken: ca. 10 minuten
Magnetron: 5 - 8 minuten
Smoren: 13 - 15 minuten
Stomen: 15 - 20 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Snijbonen smaak
Recepten met Snijbonen
Meer recepten
Griekse snijbonen met limabonen
395gr groenten p.p.

Snijbonensalade met gegrilde paprika
225gr groenten p.p.

Oriëntaalse snijbonen
250gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 93 kj (22 kcal) |
Vet totaal | 0.1 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.1 gr |
Koolhydraten | 2 gr |
waarvan suikers | 0.7 gr |
Voedingsvezel | 2.7 gr |
Eiwit | 1.9 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 7 mcg |
Vitamine B1 | 0.07 mg |
Vitamine B2 | 0.06 mg |
Nicotinezuur | 0.6 mg |
Vitamine B6 | 0.05 mg |
Folaat equivalenten | 22 mcg |
Vitamine C | 5 mg |
Vitamine E | 0.2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec