Snijbonensalade met gegrilde paprika

Ga naar:

Boodschappenlijst

300 gram snijbonen
8 blaadjes baslicum
ca. 1 eetlepel azijn
1 eetlepel olie
stukje ui
100 gram gegrilde paprika (koeling zonder zout)

Bereidingswijze

1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in weinig water net gaar.
2. Snijd het stukje ui heel fijn.
3. Maak van de azijn met de ui, de olie, 1 eetlepel water en peper een dressing en schep die door de nog warme snijbonen.
4. Laat de groente afkoelen.
5. Snijd de paprika in stukjes en scheur de blaadjes basilicum. Meng dit door de bonen.

Menusuggestie: Lekker met een vegetarische schnitzel en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
95 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
2 gram
Zout
11 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten