Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 95 kcal |
Vet | 5 gr |
waarvan verzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 5 gr |
waarvan suikers | 2 gr |
Voedingsvezels | 7 gr |
Eiwitten | 3 gr |
Zout | 0.01 gr |
Snijbonensalade met gegrilde paprika

225gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
300 gram snijbonen |
8 blaadjes baslicum |
ca. 1 eetlepel azijn |
1 eetlepel olie |
stukje ui |
100 gram gegrilde paprika (koeling zonder zout) |
Bereidingswijze
1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in weinig water net gaar.
2. Snijd het stukje ui heel fijn.
3. Maak van de azijn met de ui, de olie, 1 eetlepel water en peper een dressing en schep die door de nog warme snijbonen.
4. Laat de groente afkoelen.
5. Snijd de paprika in stukjes en scheur de blaadjes basilicum. Meng dit door de bonen.
Menusuggestie: Lekker met een vegetarische schnitzel en aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Snijbonen à la béarnaise
295gr groenten p.p.

Griekse snijbonen met limabonen
395gr groenten p.p.

Oriëntaalse snijbonen
250gr groenten p.p.