Snijbonen à la béarnaise

Ga naar:

Boodschappenlijst

400 gram snijbonen
2 plakjes bacon
2 tomaten
bonenkruid

Bereidingswijze

1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle repen.
2. Kook de snijbonen in weinig water net gaar.
3. Snijd de bacon in reepjes en bak ze in een droge koekenpan bruin.
4. Was de tomaten en snijd ze in parten.
5. Smoor de partjes tomaat enkele minuten met de bacon mee.
6. Giet de snijbonen af en voeg de tomaten met bacon, peper en wat bonenkruid toe.

Menusuggestie: Lekker met een tartaartje en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
66 kcal
Vet
1 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
2 gram
Zout
0.2 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten