

Winterbonenkruid


Naast winterbonenkruid bestaat er ook zomerbonenkruid. De verse toppen van dit kruid worden geoogst samen met de bonenpluk, vandaar de naam. De smaak van bonenkruid is pikant, iets peperachtig en op z’n best vlak voor de plant gaat bloeien. Vanwege de peperachtige pittige smaak is dit kruid een uitkomst bij een zoutbeperkt dieet. Je kunt winterbonenkruid het beste in de koelkast bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Gebruik takjes in z'n geheel bij het meekoken. Verwijder de takjes voor je het gerecht serveert.
Je kunt ook de blaadjes van de takjes plukken en de blaadjes zo gebruiken, in z'n geheel of fijngesneden.
Winterbonenkruid schoonmaken
Was het kruid. Je kunt de takjes in z’n geheel gebruiken, maar ook de blaadjes plukken (heel of fijngesneden).
Informatie
Teelt en seizoen
Tip
Winterbonenkruid smaak
Recepten met Winterbonenkruid
Meer recepten
Doperwtensalade
215gr groenten p.p.

Sperziebonen met sjalottendressing
225gr groenten p.p.

Snijbonen à la béarnaise
295gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec