Sperziebonen met sjalottendressing

Ga naar:

Boodschappenlijst

1-2 eetlepels azijn
1 theelepel bonenkruid
1 teentje knoflook
2 sjalotjes
400 gram sperziebonen
1 eetlepel olie

Bereidingswijze

1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in 10-12 minuten beetgaar.
2. Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd dit klein. Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie glazig.
3. Roer er van het vuur af azijn, peper en bonenkruid door.
4. Giet de sperziebonen af en schep de sjalottendressing er door. Laat de groente afkoelen en de dressing intrekken.

Menusuggestie: Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
99 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
12 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!