| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 99 kcal |
| Vet | 6 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 6 gr |
| waarvan suikers | 3 gr |
| Voedingsvezels | 6 gr |
| Eiwitten | 4 gr |
| Zout | 0.01 gr |
Sperziebonen met sjalottendressing

225gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1-2 eetlepels azijn |
| 1 theelepel bonenkruid |
| 1 teentje knoflook |
| 2 sjalotjes |
| 400 gram sperziebonen |
| 1 eetlepel olie |
Bereidingswijze
1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in 10-12 minuten beetgaar.
2. Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd dit klein. Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie glazig.
3. Roer er van het vuur af azijn, peper en bonenkruid door.
4. Giet de sperziebonen af en schep de sjalottendressing er door. Laat de groente afkoelen en de dressing intrekken.
Menusuggestie: Lekker met een hamlapje en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Sperziebonen op z’n Italiaans
200gr groenten p.p.

Arabische sperzieboontjes
440gr groenten p.p.

Oosterse sperziebonen met taugé
240gr groenten p.p.




