Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Sperziebonen
Sperziebonen
Sperziebonen
Sperziebonen

Sperziebonen

Groenten
Koelkast
Fruitschaal
Sperziebonen
Sperziebonen
Sperziebonen
Sperziebonen

De sperzieboon is ook bekend onder de namen slabonen of prinsessenbonen. Sperziebonen kun je koken, stoven, smoren en roerbakken. Deze Hollandse kwaliteitsproducten van de volle grond zijn er in de veel voorkomende groene uitvoering en de wat meer zeldzame gele versie. Er is nog een variant: de haricot vert. Dit is een slanke en rechte boon die het vooral goed doet bij feestelijke dinertjes.

Ook wel genoemd:

Sperziebonen
Slabonen
Prinsessenbonen
Haricots verts

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Goed wassen, puntjes eraf snijden, eventueel in tweeën breken en met water aan de kook brengen.

Sperziebonen kun je beter niet rauw eten. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt.

Bereidingstijden

Koken: 12 - 16 minuten
Roerbakken: 10 - 13 minuten
Magnetron: 5 - 8 minuten
Smoren: ca. 20 minuten
Stomen: 15 - 20 minuten

Informatie

Sperziebonen kopen

Zelf sperziebonen kweken

Hoeveel wegen sperziebonen?

Teelt

Tip

Sperziebonen smaak

Recepten met Sperziebonen

Meer recepten
Maaltijdsalade met sperziebonen

Maaltijdsalade met sperziebonen

215gr groenten p.p.

Aardappelbakjes gevuld met groenten

Aardappelbakjes gevuld met groenten

75gr groenten p.p.

Oosterse sperziebonen met taugé

Oosterse sperziebonen met taugé

240gr groenten p.p.

Meer recepten

Voedingswaarden

Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.

Bekijk alles
SoortPer 100gr
Energie105 kj (25 kcal)
Vet totaal0.2 gr
waarvan verzadigd0 gr
waarvan onverzadigd0.2 gr
Koolhydraten1.8 gr
waarvan suikers1.2 gr
Voedingsvezel3.6 gr
Eiwit2.3 gr
Zout0.01 mg
Retinol act. equivalent8 mcg
Vitamine B10.07 mg
Vitamine B20.09 mg
Nicotinezuur0.6 mg
Vitamine B60.07 mg
Folaat equivalenten64 mcg
Vitamine C1 mg
Vitamine E0.2 mg

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Snijbonen

Snijbonen

Groenten
Koelkast
Haricots verts

Haricots verts

Groenten
Fruitschaal
Peultjes

Peultjes

Nu in seizoen
Groenten
Snijbonen

Snijbonen

Groenten
Koelkast
Haricots verts

Haricots verts

Groenten
Fruitschaal
Peultjes

Peultjes

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit