Groentecurry met linzen en geroosterde amandelen

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 dl groentebouillon met minder zout
½ dl halfvolle yoghurt
400 gram groente
bijv. sperzieboontjes courgette aubergine broccoli of doperwtjes
1 ui
1 eetlepel olie
(6 takjes koriander)
1 eetlepel geschaafde amandelen
1 eetlepel currypasta
1 teentje knoflook
200 gram gedroogde linzen

Bereidingswijze

1. Was de linzen.
2. Pel de ui en snijd 1 helft in snippers.
3. Kook de linzen met de halve ui in ruim water gaar in ca. 30 minuten.
4. Maak de groente schoon en snijd alles in gelijke stukjes.
5. Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui en de currypasta zacht.
6. Pers het teentje knoflook er boven uit.
7. Voeg de rest van de groente toe met de bouillon en stoof de groente in ca. 6 minuten bijna gaar.
8. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
9. Roer de yoghurt door de groentecurry.
10. Strooi er aan tafel de amandelen en eventueel de kleingesneden koriander over. Geef de linzen er bij.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
502 kcal
Vet
14 gram
Eiwit
27 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
24 gram
Waarvan suikers
7 gram
Zout
277 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!