Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Auberginecurry met tomaat en kikkererwten

Hoofdgerecht
30 - 60 min
Auberginecurry met tomaat en kikkererwten
Met seizoensproducten

300gr groenten p.p.

Ingrediënten

2aubergines
2uien
2 teentjesknoflook
3 eetlepelsolie
1 eetlepelgeel mosterdzaad
-peper
1rode spaanse peper
1 eetlepelgeraspte gember
400 gramkikkererwten
1 eetlepelgaram massala
2 theelepelskurkuma
200 mlkokosmelk
2 dlwater
1limoen
200 gramcherrytomaatjes

Bereidingswijze

Wij zijn helemaal weg van deze vegan auberginecurry met tomaat, chilipeper, gember en kikkererwten! Lekker met zilvervliesrijst en koriander.

  1. Maak de aubergines schoon, snijd ze doormidden en daarna in plakken.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook.
  3. Fruit de ui en knoflook in een beetje olie in een pan samen met het mosterdzaad. Voeg zwarte peper toe.
  4. Bak de aubergine één voor één in een koekenpan in de resterende olie en zet weg op een bord.
  5. Halveer de rode Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd in dunne reepjes. Schil en rasp de gember. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Doe ze in de pan samen met de rest van de specerijen, de kokosmelk en het water.
  6. Laat het gerecht ongeveer 20 minuten sudderen.
  7. Voeg de aubergine toe en laat nog ongeveer 5 minuten sudderen.
  8. Breng het gerecht op smaak met limoensap, zout en peper.
  9. Halveer de tomaten en voeg ze toe aan het gerecht.

Menusuggestie: Serveer het gerecht met zilvervliesrijst en koriander.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie305 kcal
Vet12 gr
waarvan verzadigd2 gr
Koolhydraten31 gr
waarvan suikers12 gr
Voedingsvezels15 gr
Eiwitten11 gr
Zout0.5 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Aubergine

Aubergine

Nu in seizoen
Groenten
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Kikkererwten

Kikkererwten

Groenten
Koel & donker
Ui

Ui

Nu in seizoen
Groenten
Pepers

Pepers

Groenten
Koel & donker
Limoen

Limoen

Fruit
Koelkast
Koriander

Koriander

Kruiden
Koelkast
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Gember

Gember

Groenten
Koelkast
Aubergine

Aubergine

Nu in seizoen
Groenten
Cherrytomaten

Cherrytomaten

Nu in seizoen
Groenten
Kikkererwten

Kikkererwten

Groenten
Koel & donker
Ui

Ui

Nu in seizoen
Groenten
Pepers

Pepers

Groenten
Koel & donker
Limoen

Limoen

Fruit
Koelkast
Koriander

Koriander

Kruiden
Koelkast
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Gember

Gember

Groenten
Koelkast
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Aubergine in tomatensaus

Aubergine in tomatensaus

450gr groenten p.p.

Gevulde auberginerolletjes met uiensaus

Gevulde auberginerolletjes met uiensaus

350gr groenten p.p.

Auberginedip met komkommer

Auberginedip met komkommer

315gr groenten p.p.

Meer recepten