



Kikkererwten




De kikkererwt heeft qua uiterlijk het meeste weg van een blanke hazelnoot, maar het is een peulvrucht. De kikkererwt groeit met 2 erwten tegelijk in een peul aan een struikje. Oorspronkelijk komt deze peulvrucht uit Noord-Afrika. In Nederland kan je ze gedroogd of in blik kopen. Kikkererwten zijn het hoofdbestanddeel van gerechten als hummus en falafel. Je kunt gedroogde kikkererwten het beste op een droge, koele en donkere plek bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Laat kikkererwten 6 - 8 uur weken en kook ze vervolgens in 1 - 1,5 uur gaar.
Je hoeft niet bang te zijn dat je kikkererwten kapot kookt als je ze aan het koken bent, ze behouden namelijk goed hun vorm.
Kikkererwten uit blik of glas kun je verwarmen zonder te koken.
Kikkererwten kun je beter niet rauw eten. Er zit een natuurlijke gifstof in bonen, lectine. Als je de bonen kookt is de stof niet schadelijk meer.
Bereidingstijden
Gedroogde kikkererwten
Weken: 6 - 8 uur
Kooktijd: 1 - 1,5 uur (na het weken)
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Kikkererwten smaak
Recepten met Kikkererwten
Meer recepten
Broccolisalade met geitenkaas-kasha balletjes en kurkuma dressing van Sandra Ysbrandy
235gr groenten p.p. & 68gr fruit p.p.

Curry met aubergine, winterpeen, garnalen en bloemkoolrijst van de Gezonde Dutchies
335gr groenten p.p.

Rode bietenburgers met andijviesalade
615gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec