Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Kikkererwten
Kikkererwten
Kikkererwten
Kikkererwten

Kikkererwten

Nu in seizoen
Groenten
Koelkast
Koel & donker
Kikkererwten
Kikkererwten
Kikkererwten
Kikkererwten

De kikkererwt heeft qua uiterlijk het meeste weg van een blanke hazelnoot, maar het is een peulvrucht. De kikkererwt groeit met 2 erwten tegelijk in een peul aan een struikje. Oorspronkelijk komt deze peulvrucht uit Noord-Afrika. In Nederland kan je ze gedroogd of in blik kopen. Kikkererwten zijn het hoofdbestanddeel van gerechten als hummus en falafel. Je kunt gedroogde kikkererwten het beste op een droge, koele en donkere plek bewaren.

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Laat kikkererwten 6 - 8 uur weken en kook ze vervolgens in 1 - 1,5 uur gaar.

Je hoeft niet bang te zijn dat je kikkererwten kapot kookt als je ze aan het koken bent, ze behouden namelijk goed hun vorm.

Kikkererwten uit blik of glas kun je verwarmen zonder te koken.

Kikkererwten kun je beter niet rauw eten. Er zit een natuurlijke gifstof in bonen, lectine. Als je de bonen kookt is de stof niet schadelijk meer.

Bereidingstijden

Gedroogde kikkererwten
Weken: 6 - 8 uur
Kooktijd: 1 - 1,5 uur (na het weken)

Informatie

Kikkererwten kopen

Portiegrootte

Teelt en seizoen

Tip

Kikkererwten smaak

Recepten met Kikkererwten

Meer recepten
Broccolisalade met geitenkaas-kasha balletjes en kurkuma dressing van Sandra Ysbrandy

Broccolisalade met geitenkaas-kasha balletjes en kurkuma dressing van Sandra Ysbrandy

235gr groenten p.p. & 68gr fruit p.p.

Curry met aubergine, winterpeen, garnalen en bloemkoolrijst van de Gezonde Dutchies

Curry met aubergine, winterpeen, garnalen en bloemkoolrijst van de Gezonde Dutchies

335gr groenten p.p.

Rode bietenburgers met andijviesalade

Rode bietenburgers met andijviesalade

615gr groenten p.p.

Meer recepten

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Doperwten

Doperwten

Groenten
Koelkast
Erwten

Erwten

Groenten
Koelkast
Linzen

Linzen

Groenten
Koel & donker
Doperwten

Doperwten

Groenten
Koelkast
Erwten

Erwten

Groenten
Koelkast
Linzen

Linzen

Groenten
Koel & donker
Meer groenten en fruit