


Erwten



Erwten zijn peulvruchten. Ze groeien met zo'n 10 stuks tegelijk in een peul. Verse erwten worden onrijp geoogst. De suiker in de erwt is dan nog niet omgezet in zetmeel, hierdoor smaken ze lekker zoet. Dit is ook de reden dat ze tot groenten worden gerekend. Plantkundig is de erwt dus een peulvrucht, maar voedingskundig niet.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Druk met je duimen op de onderkant van de peul tot deze openspringt en rits de beide peulhelften open. Haal de erwtjes los, doe ze in een zeef en spoel ze af met koud water.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 8 minuten
Smoren: 5 - 8 minuten
Stomen: 5 - 8 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Erwten smaak
Recepten met Erwten
Meer receptenVoedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk alles| Soort | Per 100gr |
|---|---|
| Energie | 276 kj (65 kcal) |
| Vet totaal | 0 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| waarvan onverzadigd | 0 gr |
| Koolhydraten | 10 gr |
| waarvan suikers | 1 gr |
| Voedingsvezel | 4.7 gr |
| Eiwit | 4 gr |
| Zout | 0.03 mg |
| Retinol act. equivalent | 47 mcg |
| Vitamine B1 | 0.17 mg |
| Vitamine B2 | 0.15 mg |
| Nicotinezuur | 2.7 mg |
| Vitamine B6 | 0.09 mg |
| Folaat equivalenten | 59 mcg |
| Vitamine C | 25 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec



