


Asperge erwten



De asperge-erwt of vleugelboon is de peul van een vlinderbloemige (plant) met dieprode bloemen. Zowel de stengel als de jonge peul kunnen als groenten gegeten worden. De knapperige stengel heeft de verfijnde smaak van een asperge. De peulen hebben een stevige structuur en een zoete, licht amandelachtige smaak.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de peulen en snijd voor het bereiden een klein stukje van de boven- en onderkant. Eet de peulen niet rauw. Even kort koken, stomen of roerbakken is voldoende als bereiding.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 3 - 5 minuten
Magnetron: 3 - 5 minuten
Smoren: 8 - 11 minuten
Stomen: ca. 5 minuten
Informatie
Asperge-erwt portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Asperge-erwt smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


