Couscous met koolraap en kikkererwten

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 kleine koolraap
2 eetlepels rozijnen
¼ groentebouillontablet met minder zout
120 gram volkoren couscous
3 bosuitjes
2-3 theelepels ras el hanout
1 theelepel komijnzaad
2 eetlepels vloeibare margarine
1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 150 gram)

Bereidingswijze

Dit couscousrecept met koolraap en kikkererwten is om je vingers bij af te likken.

  1. Snijd de koolraap in dunne plakken en schil ze. Snijd de plakken in kleine blokjes.
  2. Kook de koolraap in weinig water in ca. 10 minuten net gaar.
  3. Was de rozijnen.
  4. Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  5. Meng de rozijnen met de couscous in een kom en schenk de bouillon erover. Roer met een vork los en laat afgedekt 5 minuten wellen.
  6. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  7. Fruit de bosuitjes met de ras el hanout en het komijnzaad in de margarine zacht.
  8. Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken en spoel ze onder de kraan af.
  9. Warm de kikkererwten mee met de bosui.
  10. Meng de koolraap en de kikkererwten met bosui door de couscous en maak eventueel op smaak met wat ras el hanout.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
480 kcal
Vet
10 gram
Eiwit
15 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Waarvan suikers
20 gram
Zout
0.5 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten