Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 480 kcal |
Vet | 10 gr |
waarvan verzadigd | 2 gr |
Koolhydraten | 70 gr |
waarvan suikers | 20 gr |
Voedingsvezels | 15 gr |
Eiwitten | 15 gr |
Zout | 0.5 gr |
Couscous met koolraap en kikkererwten

300gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
1 kleine koolraap |
2 eetlepels rozijnen |
¼ groentebouillontablet met minder zout |
120 gram volkoren couscous |
3 bosuitjes |
2-3 theelepels ras el hanout |
1 theelepel komijnzaad |
2 eetlepels vloeibare margarine |
1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 150 gram) |
Bereidingswijze
Dit couscousrecept met koolraap en kikkererwten is om je vingers bij af te likken.
- Snijd de koolraap in dunne plakken en schil ze. Snijd de plakken in kleine blokjes.
- Kook de koolraap in weinig water in ca. 10 minuten net gaar.
- Was de rozijnen.
- Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Meng de rozijnen met de couscous in een kom en schenk de bouillon erover. Roer met een vork los en laat afgedekt 5 minuten wellen.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Fruit de bosuitjes met de ras el hanout en het komijnzaad in de margarine zacht.
- Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken en spoel ze onder de kraan af.
- Warm de kikkererwten mee met de bosui.
- Meng de koolraap en de kikkererwten met bosui door de couscous en maak eventueel op smaak met wat ras el hanout.
Bron: Voedingscentrum
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Couscoussalade met gele kiwi, broccoli en munt
190gr groenten p.p. & 40gr fruit p.p.

Pompoencouscous
400gr groenten p.p.

Broccolischotel met couscous
370gr groenten p.p.