| Soort | Per persoon | 
|---|---|
| Energie | 510 kcal | 
| Vet | 15 gr | 
| waarvan verzadigd | 4 gr | 
| Koolhydraten | 45 gr | 
| waarvan suikers | 4 gr | 
| Voedingsvezels | 10 gr | 
| Eiwitten | 40 gr | 
| Zout | 0 gr | 
Broccolischotel met couscous

370gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 500 gram broccoli | 
| 1 sjalot | 
| 1 teentje knoflook | 
| 2 tomaten | 
| 200 gram hamlap | 
| 1 eetlepel vloeibare margarine | 
| 1 theelepel kerrie zonder zout | 
| 2 eetlepels kokosmelk | 
| 1/4 bouillontablet met minder zout | 
| 120 gram volkoren couscous | 
| 1 eetlepel olie | 
| ras el hanout zonder zout | 
Bereidingswijze
Een hollandse schotel met een arabisch tintje; deze broccolischotel met couscous is makkelijk klaar te maken en heerlijk als avondeten.
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze klein.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Snijd het vlees in dunne reepjes.
- Bak het vlees al omscheppend in de margarine bruin.
- Bak de sjalot, de knoflook en de kerrie mee.
- Voeg de stukjes tomaat, de broccoli en de kokosmelk toe en stoof de broccoli gaar.
- Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Doe de couscous in een schaal en schenk de bouillon er bij. Roer goed los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
- Maak de couscous op smaak met de olie en ras el hanout en geef de broccoli er bij.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Broccoli met sinaasappeldressing
205gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Omelet met broccoli en geitenkaas
320gr groenten p.p.

Paksoipakketjes met couscous
300gr groenten p.p.




