| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 510 kcal |
| Vet | 15 gr |
| waarvan verzadigd | 4 gr |
| Koolhydraten | 45 gr |
| waarvan suikers | 4 gr |
| Voedingsvezels | 10 gr |
| Eiwitten | 40 gr |
| Zout | 0 gr |
Broccolischotel met couscous

370gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 500 gram broccoli |
| 1 sjalot |
| 1 teentje knoflook |
| 2 tomaten |
| 200 gram hamlap |
| 1 eetlepel vloeibare margarine |
| 1 theelepel kerrie zonder zout |
| 2 eetlepels kokosmelk |
| 1/4 bouillontablet met minder zout |
| 120 gram volkoren couscous |
| 1 eetlepel olie |
| ras el hanout zonder zout |
Bereidingswijze
Een hollandse schotel met een arabisch tintje; deze broccolischotel met couscous is makkelijk klaar te maken en heerlijk als avondeten.
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze klein.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Snijd het vlees in dunne reepjes.
- Bak het vlees al omscheppend in de margarine bruin.
- Bak de sjalot, de knoflook en de kerrie mee.
- Voeg de stukjes tomaat, de broccoli en de kokosmelk toe en stoof de broccoli gaar.
- Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Doe de couscous in een schaal en schenk de bouillon er bij. Roer goed los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
- Maak de couscous op smaak met de olie en ras el hanout en geef de broccoli er bij.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Broccoli met sinaasappeldressing
205gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Omelet met broccoli en geitenkaas
320gr groenten p.p.

Paksoipakketjes met couscous
300gr groenten p.p.



