Broccolischotel met couscous

Ga naar:

Boodschappenlijst

500 gram broccoli
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 tomaten
200 gram hamlap
1 eetlepel vloeibare margarine
1 theelepel kerrie zonder zout
2 eetlepels kokosmelk
1/4 bouillontablet met minder zout
120 gram volkoren couscous
1 eetlepel olie
ras el hanout zonder zout

Bereidingswijze

Een hollandse schotel met een arabisch tintje; deze broccolischotel met couscous is makkelijk klaar te maken en heerlijk als avondeten.

  1. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  2. Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze klein.
  3. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  4. Snijd het vlees in dunne reepjes.
  5. Bak het vlees al omscheppend in de margarine bruin.
  6. Bak de sjalot, de knoflook en de kerrie mee.
  7. Voeg de stukjes tomaat, de broccoli en de kokosmelk toe en stoof de broccoli gaar.
  8. Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  9. Doe de couscous in een schaal en schenk de bouillon er bij. Roer goed los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
  10. Maak de couscous op smaak met de olie en ras el hanout en geef de broccoli er bij.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
510 kcal
Vet
15 gram
Eiwit
40 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Waarvan suikers
4 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten