Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Paksoipakketjes met couscous

Hoofdgerecht
2 pers
20 - 30 min
Paksoipakketjes met couscous
Met seizoensproducten

300gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

1 eetlepel olijfolie
30 g rozijnen
peper
sap en rasp van 1/2 sinaasappel
1 dl krachtige groentebouillon met minder zout voor de pakketjes
2 1/2 dl krachtige groentebouillon met minder zout
1 eetlepel vloeibare margarine
150 g volkorencouscous
2 eetlepels gehakte walnoten
1 ui
1 struik paksoi met ca. 6 middelgrote paksoistelen

Bereidingswijze

1. Doe de couscous in een schaal. Schenk de kokende bouillon erop en laat de couscous, afgedekt, 20 minuten wellen.
2. Pel de ui en snijd deze in repen.
3. Rasp de schil. Schil de sinaasappel en snijd in partjes, bewaar het vluchtvlees, en pers ze uit, vang het sap op.
4. Vulling paksoi: Verhit de olijfolie. Bak de ui in de olie glazig en schenk het sinaasappelsap (ca. 50 ml ) erbij. Voeg de rozijnen toe en kook de vloeistof tot de helft in. Schep de couscous erdoor met 1 eetlepel gehakte walnoten, de rasp van de sinaasappel en vers gemalen peper naar smaak.
5. Blancheer de paksoi met de stelen naar beneden 2-3 minuten in ruim kokend water. Spoel ze af met koud water en leg ze op een schone theedoek.
6. Verdeel de vulling over het midden van de paksoibladeren, sla de zijkanten naar binnen en rol ze vanaf de steel op. Leg de pakketjes in een braadpan. Schenk er 100 ml groentebouillon bij en kook de pakketjes bijtgaar op een laag vuur in 5-8 minuten.
7. Rooster de overige eetlepel gehakte walnoten in de margarine en strooi deze over de pakketjes. Eet smakelijk!

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie590 kcal
Vet23 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten74 gr
waarvan suikers21 gr
Voedingsvezels11 gr
Eiwitten18 gr
Zout0.21 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Paksoi

Paksoi

Nu in seizoen
Groenten
Ui

Ui

Nu in seizoen
Groenten
Sinaasappel

Sinaasappel

Fruit
Fruitschaal
Paksoi

Paksoi

Nu in seizoen
Groenten
Ui

Ui

Nu in seizoen
Groenten
Sinaasappel

Sinaasappel

Fruit
Fruitschaal
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Paksoi met zwarte boontjes

Paksoi met zwarte boontjes

250gr groenten p.p.

Gebakken garnalen met noedelsalade

Gebakken garnalen met noedelsalade

200gr groenten p.p.

Oosterse sperziebonen met taugé

Oosterse sperziebonen met taugé

240gr groenten p.p.

Meer recepten