| Soort | Per persoon | 
|---|---|
| Energie | 225 kcal | 
| Vet | 6 gr | 
| waarvan verzadigd | 1 gr | 
| Koolhydraten | 23 gr | 
| waarvan suikers | 3 gr | 
| Voedingsvezels | 12 gr | 
| Eiwitten | 13 gr | 
| Zout | 0.82 gr | 
Paksoi met zwarte boontjes

250gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| stukje gemberwortel | 
| 1 paksoi | 
| 1 blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 275 gram) | 
| citroensap | 
| 1 teentje knoflook | 
| ½ rode peper | 
| 1 eetlepel olie | 
Bereidingswijze
1. Maak de paksoi schoon en snijd de groente in repen.
 2. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
 3. Schil het stukje gember en rasp het.
 4. Snijd de peper in smalle ringen.
 5. Fruit de knoflook en de gember zacht in de olie.
 6. Voeg de paksoi en de ringetjes peper toe en roerbak de kool in een paar minuten gaar.
 7. Laat de zwarte bonen uitlekken, spoel ze af en schep ze door de paksoi.
 8. Maak het gerecht op smaak met wat citroensap.
Menusuggestie: Lekker met zilvervliesrijst.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Doperwtensalade met rode ui en kerstomaatjes
250gr groenten p.p.

Spruitjes met gember en shiitakes
250gr groenten p.p.

Andijvie geroerbakt met kummel
235gr groenten p.p.




