

Chilipeper


De rode chilipeper wordt ook wel Spaanse peper genoemd. Rode peper zorgt ervoor dat gerechten heet en pittig worden. De pittigheid wordt bepaald door de aanwezigheid van de stof capsaïcine. Chilipeper kan ook gedroogd worden. Chilipoeder is geen gemalen chilipeper, maar een mengsel van gedroogde chilipeper en andere kruiden en specerijen (zoals komijn en oregano).
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De zaadjes en de zaadlijsten van chilipepers zijn het scherpst en pittigst. Die kun je voor het gebruik verwijderen.
Snijd de chilipeper met een scherp mesje en vermijd het aanraken met de handen. Wrijf niet in je ogen, nadat je peper hebt gesneden!
Bereidingstijden
Afhankelijk van de toepassing.
Informatie
Zelf chilipepers kweken
Hoeveel weegt een chilipeper?
Teelt en seizoen
Tip
Chilipeper smaak
Recepten met Chilipeper
Meer recepten
Courgette met tomaatjes
275gr groenten p.p.

Kikkererwtenburgers met couscous en broccoli
300gr groenten p.p.

Wokgerecht met kalettes sojasaus en sesamzaad
200gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec