






Puntpaprika







De puntpaprika is verkrijgbaar in de kleuren rood, oranje, geel, groen, bruin en wit. De puntpaprika heeft een bijzonder zoete smaak. Nog een kenmerk van de puntpaprika: deze groente heeft een wat dunnere huid in vergelijking met een gewone paprika. Handig, hierdoor heb je geen last van de velletjes van de vrucht.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De puntpaprika voor gebruik wassen. Daarna doormidden snijden en de zaadlijsten verwijderen.
Vul een helft met bijvoorbeeld couscous, blokjes paprika en wat verse geitenkaas. Of rooster de puntpaprika in z’n geheel op een grillplaat of de barbecue.
In dit filmpje laat Nederland Proeft zien hoe je paprika het beste kunt ontvellen.
Wil je de puntpaprika rauw eten? Laat de paprika dan eerst even op kamertemperatuur komen. Dan komt de smaak het beste tot z'n recht!
Bereidingstijden
Koken: 5 - 9 minuten
Roerbakken: 5 - 7 minuten
Magnetron: 1,5 - 3 minuten
Grillen: 3 - 5 minuten
Smoren: 10 - 15 minuten
Stomen: ca. 10 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Puntpaprika smaak
Recepten met Puntpaprika
Meer recepten
Pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika
300gr groenten p.p.

Borrelhapjes met courgette
50gr groenten p.p.

Burger met paprikasalade
210gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 66 kj (16 kcal) |
Vet totaal | 0.1 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.1 gr |
Koolhydraten | 2 gr |
waarvan suikers | 2 gr |
Voedingsvezel | 1.7 gr |
Eiwit | 0.9 gr |
Zout | 1.5 mg |
Retinol act. equivalent | 81 mcg |
Vitamine B1 | 0.03 mg |
Vitamine B2 | 0.03 mg |
Nicotinezuur | 0.6 mg |
Vitamine B6 | 0.1 mg |
Folaat equivalenten | 30 mcg |
Vitamine C | 47 mg |
Vitamine E | 0.8 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec