Pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 flinke uien
1 flespompoen (1.2 kg)
1 teentje knoflook
1 zoete aardappel
1 rode puntpaprika
1 rode peper
½ dl olijfolie
2 eetlepels kerrie poeder
2 bouillontabletten met minder zout
6 blaadjes salie
Peper naar smaak

Bereidingswijze

Deze pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika was een grote hit op de Huishoudbeurs. Dus op veler verzoek presenteren wij: het supergeheime recept. Smullen maar! 

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Schil en halveer de pompoen. Verwijder de zaadjes en snijd de pompoen in blokjes van ca. 1x1 cm.
  3. Schil de zoete aardappel en snijd deze samen met de rode puntpaprika ook in blokjes.
  4. Maak het teentje knoflook schoon en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  5. Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn.
  6. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak/fruit de ui, de pompoen, zoete aardappel en rode puntpaprika hierin ca. 4 minuten. Voeg de kerriepoeder, knoflook en peper toe, bak/fruit  het al omscheppend ongeveer 2 minuten mee. 
  7. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Laat de soep 25 minuten zachtjes doorkoken.
  8. Pureer de soep  met een staafmixer tot een romige gebonden soep en breng op smaak met peper naar wens.
  9. Voeg voor het serveren de fijn gesneden salie toe.
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
250 kcal
Vet
14 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
23 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
12 gram
Zout
300 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten