Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika

Soep
30 - 60 min
Pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika
Met seizoensproducten

300gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 flinke uien
1 flespompoen (1.2 kg)
1 teentje knoflook
1 zoete aardappel
1 rode puntpaprika
1 rode peper
½ dl olijfolie
2 eetlepels kerrie poeder
2 bouillontabletten met minder zout
6 blaadjes salie
Peper naar smaak

Bereidingswijze

Deze pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika was een grote hit op de Huishoudbeurs. Dus op veler verzoek presenteren wij: het supergeheime recept. Smullen maar! 

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Schil en halveer de pompoen. Verwijder de zaadjes en snijd de pompoen in blokjes van ca. 1x1 cm.
  3. Schil de zoete aardappel en snijd deze samen met de rode puntpaprika ook in blokjes.
  4. Maak het teentje knoflook schoon en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  5. Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn.
  6. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak/fruit de ui, de pompoen, zoete aardappel en rode puntpaprika hierin ca. 4 minuten. Voeg de kerriepoeder, knoflook en peper toe, bak/fruit  het al omscheppend ongeveer 2 minuten mee. 
  7. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Laat de soep 25 minuten zachtjes doorkoken.
  8. Pureer de soep  met een staafmixer tot een romige gebonden soep en breng op smaak met peper naar wens.
  9. Voeg voor het serveren de fijn gesneden salie toe.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie250 kcal
Vet14 gr
waarvan verzadigd2 gr
Koolhydraten23 gr
waarvan suikers12 gr
Voedingsvezels7 gr
Eiwitten4 gr
Zout0.3 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Zoete aardappel (bataat)

Zoete aardappel (bataat)

Koel & donker
Muskaatpompoen

Muskaatpompoen

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Pepers

Pepers

Groenten
Koel & donker
Puntpaprika

Puntpaprika

Groenten
Koel & donker
Salie

Salie

Kruiden
Koelkast
Patisson

Patisson

Groenten
Koel & donker
Zoete aardappel (bataat)

Zoete aardappel (bataat)

Koel & donker
Muskaatpompoen

Muskaatpompoen

Nu in seizoen
Groenten
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Pepers

Pepers

Groenten
Koel & donker
Puntpaprika

Puntpaprika

Groenten
Koel & donker
Salie

Salie

Kruiden
Koelkast
Patisson

Patisson

Groenten
Koel & donker
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Pompoensoep

Pompoensoep

200gr groenten p.p.

Pompoensoep met tofu en gegrild kruidenbrood

Pompoensoep met tofu en gegrild kruidenbrood

310gr groenten p.p.

Stoofpotje met pikante pompoen

Stoofpotje met pikante pompoen

350gr groenten p.p.

Meer recepten