


Patisson



De patisson is net als de pompoen een vruchtgroente. Pattisons zijn wit, groen of geel. Patissons zijn ongeveer 15 - 20 cm groot. In Nederland wordt de patisson ook wel tulbandpattison genoemd. De pattison levert, net als de meeste andere groente, weinig calorieën.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de patisson. Halveer de patisson en verwijder de schil. Verwijder de zaadjes met een lepel of mesje. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Alleen bij een jonge patisson met dunne schil is schillen niet nodig.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 10 minuten (gesneden in stukjes)
Smoren: 20 - 30 minuten
Roerbakken: 5 - 10 minuten
Stomen: 10 - 20 minuten
Frituren: 4 - 5 minuten
Magnetron: 3 - 5 minuten
Informatie
Hoeveel weegt een Patisson?
Teelt en seizoen
Tip
Patisson smaak
Recepten met Patisson
Meer recepten
Pompoencouscous
400gr groenten p.p.

Pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika
300gr groenten p.p.

Stoofpotje met pikante pompoen
350gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec