

Japanse pompoen


De pompoen is familie van de komkommer en de meloen. Deze groene pompoen heeft een stevige, harde schil en oranje, nootachtig en zoet vruchtvlees. Binnenin zit de vrucht vol met grote platte zaden. Pompoenen leveren naar verhouding weinig calorieën, maar bevatten wel veel vezels. Pompoenen bevatten betacaroteen, goed voor de ogen en de huid.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de pompoen. Halveer de pompoen en snijd deze in schijven. Verwijder de draden en pitten met een lepel of mesje. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schillen is niet nodig. De schil kan meegegeten worden, deze wordt goed zacht bij verhitting. Voor de soep raden we aan om de pompoen wel te schillen.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 10 minuten (gesneden in stukjes)
Smoren: 20 - 30 minuten
Roerbakken: 5 - 10 minuten
Stomen: 10 - 20 minuten
Frituren: 4 - 5 minuten
Magnetron: 3 - 5 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Japanse pompoen smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 60 kj (14 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 2 gr |
waarvan suikers | 1.7 gr |
Voedingsvezel | 1 gr |
Eiwit | 0.7 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 12 mcg |
Vitamine B1 | 0.16 mg |
Nicotinezuur | 0.1 mg |
Vitamine B6 | 0.02 mg |
Folaat equivalenten | 10 mcg |
Vitamine C | 14 mg |
Vitamine E | 1.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec