



Pompoen




De pompoen is familie van de komkommer en meloen. Deze grote, bolronde vrucht heeft een stevige, harde schil en oranje vruchtvlees. Binnenin zit de vrucht vol met grote platte zaden. Er zijn verschillende soorten pompoenen. De oranje pompoen is de bekendste. Pompoenen leveren naar verhouding weinig calorieën, maar bevatten wel veel vezels.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de pompoen. Halveer de pompoen en snijd de pompoen in schijven.
Verwijder de draden en de pitten met een lepel of mesje. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schillen is niet nodig. De schil kan meegegeten worden en wordt goed zacht bij de verhitting.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 10 minuten (gesneden in stukjes)
Smoren: 20 - 30 minuten
Roerbakken: 5 - 10 minuten
Stomen: 10 - 20 minuten
Frituren: 4 - 5 minuten
Magnetron: 3 - 5 minuten
Informatie
Zelf pompoen kweken
Hoeveel weegt een pompoen?
Teelt
Tip
Pompoen smaak
Recepten met Pompoen
Meer recepten
Pompoenpasta
230gr groenten p.p.

Pita's Hawaï met wortel-pompoensoep van de Gezonde Dutchies
300gr groenten p.p. & 50gr fruit p.p.

Pompoen met kip
300gr groenten p.p. & 70gr fruit p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 60 kj (14 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 2 gr |
waarvan suikers | 1.7 gr |
Voedingsvezel | 1 gr |
Eiwit | 0.7 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 12 mcg |
Vitamine B1 | 0.16 mg |
Nicotinezuur | 0.1 mg |
Vitamine B6 | 0.02 mg |
Folaat equivalenten | 10 mcg |
Vitamine C | 14 mg |
Vitamine E | 1.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec