


Kalebas



De kalebas is vooral een siervrucht, slechts een enkele soort wordt gegeten. De bekendste eetbare variant is de flesvormige kalebas, maar de vruchten kunnen sterk variëren in grootte en vorm. De fleskalebas wordt in het Nederlands soms 'flespompoen' genoemd, maar dat klopt officieel niet; dat is een muskaatpompoen of butternut squash in het Engels.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de kalebas en halveer de pompoen. Schil de kalebas en verwijder de draden en de pitten met een lepel of mesje. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Heb je een jonge kalebas, dan hoef je de pompoen niet schillen.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 10 minuten (gesneden in stukjes)
Smoren: 20 - 30 minuten
Roerbakken: 5 - 10 minuten
Stomen: 10 - 20 minuten
Frituren: 4 - 5 minuten
Magnetron: 3 - 5 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Kalebas smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec