Kip met pompoen

Ga naar:

Boodschappenlijst

250 g kipfilet
1 ui
1 eetlepel masala (Indiaas kruidenmengsel)
2 ontvelde vleestomaten
200 g pompoen of patisson in blokjes
1 teentje knoflook
1 appel in blokjes
2 eetlepels rozijnen
1 eetlepel olie
150 - 200 g zilvervliesrijst
1/2 kippenbouillonblokje met minder zout

Bereidingswijze

1. Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met garam masala.
2. Pel en snipper de ui.
3. Snijd de tomaten in stukjes.
4. Verhit de olie in een braadpan. Bak de kipfilet even aan. Voeg de ui toe en bak deze even mee. Voeg de tomaat, de pompoenstukjes en de appelblokjes toe. Pers het teentje knoflook erboven uit. Schep alles door elkaar. Voeg de rozijnen, de rijst, het bouillontablet en 2 dl water toe. Breng alles aan de kook en laat het gerecht in ongeveer 15-20 minuten met het deksel op de pan zachtjes smoren. Eet smakelijk! 

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
560 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
38 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
84 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
390 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!