| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 615 kcal |
| Vet | 11 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 85 gr |
| waarvan suikers | 17 gr |
| Voedingsvezels | 9 gr |
| Eiwitten | 40 gr |
| Zout | 0.28 gr |
Pompoen met kip

300gr groenten p.p. & 70gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 250 g kipfilet |
| 1 ui |
| 1 eetlepel masala (Indiaas kruidenmengsel) |
| 2 ontvelde vleestomaten |
| 200 g pompoen of patisson in blokjes |
| 1 teentje knoflook |
| 1 appel in blokjes |
| 2 eetlepels rozijnen |
| 1 eetlepel olie |
| 150 - 200 g zilvervliesrijst |
| 1/2 kippenbouillonblokje met minder zout |
Bereidingswijze
1. Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met garam masala.
2. Pel en snipper de ui.
3. Snijd de tomaten in stukjes.
4. Verhit de olie in een braadpan. Bak de kipfilet even aan. Voeg de ui toe en bak deze even mee. Voeg de tomaat, de pompoenstukjes en de appelblokjes toe. Pers het teentje knoflook erboven uit. Schep alles door elkaar. Voeg de rozijnen, de rijst, het bouillontablet en 2 dl water toe. Breng alles aan de kook en laat het gerecht in ongeveer 15-20 minuten met het deksel op de pan zachtjes smoren. Eet smakelijk!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Pastinaak, bietjes en pompoen uit de oven
225gr groenten p.p.

Pompoensoep met tofu en gegrild kruidenbrood
310gr groenten p.p.

Gebakken pangasius met wortelpuree
300gr groenten p.p.






