Gebakken pangasius met wortelpuree

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 eetlepels bloem
1 ui
500 gram winterwortel
1½ eetlepel vloeibare margarine
2 pangasius- of tilapiafilets
2 theelepels komijn (djinten)
1 theelepel kaneel
1 eetlepel olie

Bereidingswijze

1. Maak de ui en de wortels schoon. Snijd de ui in snippers en de wortels in plakken.
2. Fruit de ui met 1 theelepel komijn en ½ theelepel kaneel in de olie.
3. Voeg de wortels toe met wat water en stoof de groente in 15 minuten gaar.
4. Stamp de groente tot een smeuïge puree.
5. Meng de bloem met de rest van de komijn en de kaneel en doe dit in een bord.
6. Bestrooi de visfilets met peper en wentel de vis door het bloemmengsel.
7. Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de vis in 8 minuten gaar en bruin.
8. Geef er de wortelpuree bij.

Menusuggestie: Lekker met krielaardappeltjes met peterselie.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
370 kcal
Vet
17 gram
Eiwit
27 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
24 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
14 gram
Zout
555 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!