| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 370 kcal |
| Vet | 17 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 24 gr |
| waarvan suikers | 14 gr |
| Voedingsvezels | 9 gr |
| Eiwitten | 27 gr |
| Zout | 0.56 gr |
Gebakken pangasius met wortelpuree

300gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 2 eetlepels bloem |
| 1 ui |
| 500 gram winterwortel |
| 1½ eetlepel vloeibare margarine |
| 2 pangasius- of tilapiafilets |
| 2 theelepels komijn (djinten) |
| 1 theelepel kaneel |
| 1 eetlepel olie |
Bereidingswijze
1. Maak de ui en de wortels schoon. Snijd de ui in snippers en de wortels in plakken.
2. Fruit de ui met 1 theelepel komijn en ½ theelepel kaneel in de olie.
3. Voeg de wortels toe met wat water en stoof de groente in 15 minuten gaar.
4. Stamp de groente tot een smeuïge puree.
5. Meng de bloem met de rest van de komijn en de kaneel en doe dit in een bord.
6. Bestrooi de visfilets met peper en wentel de vis door het bloemmengsel.
7. Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de vis in 8 minuten gaar en bruin.
8. Geef er de wortelpuree bij.
Menusuggestie: Lekker met krielaardappeltjes met peterselie.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Koolraapstamppot met rauwe andijvie
355gr groenten p.p.

Doperwtensalade met rode ui en kerstomaatjes
250gr groenten p.p.

Stamppot met knolselderij en wortel
345gr groenten p.p.

