Koolraapstamppot met rauwe andijvie

Ga naar:

Boodschappenlijst

350 g in blokjes gesneden koolraap
200 g gesneden andijvie
ca. 100 g champignons
1 kleine ui
peper
nootmuskaat
ca. 1/2 dl halfvolle melk
10 g vloeibare margarine
600 g aardappelen
150 g kipfilet

Bereidingswijze

1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
2. Kook de aardappelen samen met de koolraapblokjes in weinig water in ongeveer 20 minuten gaar.
3. Pel en snipper de ui.
4. Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. Snijd de champignons in plakjes.
5. Snijd de kip in blokjes en bak ze rondom bruin in margarine in een koekenpan. 
6. Bak de ui en champignons ongeveer 5 minuten met de kip mee.
7. Giet de aardappelen met de koolraap af en stamp ze fijn. Roer de melk erdoor tot een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de andijvie en het kipmengsel door de stamppot en breng deze op smaak met vers gemalen peper en nootmuskaat. Geniet ervan! 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
460 kcal
Vet
4 gram
Eiwit
35 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
66 gram
Vezels
10 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
280 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!