Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Andijvie
Andijvie
Andijvie
Andijvie

Andijvie

Nu in seizoen
Groenten
Koelkast
Andijvie
Andijvie
Andijvie
Andijvie

Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisée is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze frisse variant is decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A, vitamine C en mineralen.

Ook wel genoemd:

Andijvie
Krulandijvie
Bladgroente
Frisee

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snijd het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken.

Zit er veel zand in? Dan is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen.

Reken op ruim 350 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en ca. 125 gram per persoon voor salades.

Bereidingstijden

Koken: 10 - 12 minuten
Roerbakken: 6 - 8 minuten
Magnetron: 5 - 6 minuten
Smoren: 7 - 8 minuten
Stomen: ca. 15 minuten

Andijvie schoonmaken

Haal de buitenste bladeren en de onderkant van de andijviekrop. Snijd de krop in de lengte in vieren. Was de andijvie in koud water en laat uitlekken. Scheur de bladeren vervolgens in grove stukken of snijd ze in reepjes. Ga je de andijvie in een salade gebruiken, dep de bladeren dan goed droog ( of gebruik een slacentrifuge). 

Informatie

Andijvie kopen

Zelf andijvie kweken

Hoeveel weegt een portie andijvie?

Teelt en seizoen 

Tip

Andijvie smaak

Recepten met Andijvie

Meer recepten
Friséesalade met tomaat en geitenkaas

Friséesalade met tomaat en geitenkaas

175gr groenten p.p.

Andijvie geroerbakt met kummel

Andijvie geroerbakt met kummel

235gr groenten p.p.

Ravioli met paddenstoelen en noten

Ravioli met paddenstoelen en noten

300gr groenten p.p.

Meer recepten

Voedingswaarden

Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.

Bekijk alles
SoortPer 100gr
Energie68 kj (16 kcal)
Vet totaal0.3 gr
waarvan verzadigd0 gr
waarvan onverzadigd0.3 gr
Koolhydraten1 gr
waarvan suikers1 gr
Voedingsvezel1.7 gr
Eiwit1.5 gr
Zout0.07 mg
Retinol act. equivalent76 mcg
Vitamine B10.05 mg
Vitamine B20.06 mg
Nicotinezuur0.4 mg
Vitamine B60.06 mg
Folaat equivalenten35.2 mcg
Vitamine C1 mg
Vitamine E0.3 mg

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Frisée

Frisée

Nu in seizoen
Groenten
Gele frisée

Gele frisée

Nu in seizoen
Groenten
Boerenkool

Boerenkool

Nu in seizoen
Groenten
Frisée

Frisée

Nu in seizoen
Groenten
Gele frisée

Gele frisée

Nu in seizoen
Groenten
Boerenkool

Boerenkool

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit