Friséesalade met tomaat en geitenkaas

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 tomaat
2 eetlepels fijngesneden peterselie
1 theelepel vloeibare honing
1 theelepel mosterd
peper
150 g frisee sla (kan vervangen worden door andijvie)
2 eetlepels olijfolie
1 1/2 eetlepel citroensap of wijnazijn
2 sneetjes volkorenbrood
75 g verse geitenkaas
1 ui

Bereidingswijze

1. Warm de grill voor.
2. Was en droog de frisée. Scheur de bladeren in stukken. Verdeel de sla over 2 borden.
3. Was de tomaat. Halveer de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd in partjes.
4. Pel en snipper de ui.
5. Verdeel de ui, tomaat en peterselie over de sla.
6. Roer in een kommetje citroensap, olie, honing, mosterd en vers gemalen peper door elkaar.
7. Rooster de boterhammen.
8. Verkruimel de geitenkaas over de boterhammen. Zet de boterhammen even onder de hete grill tot de geitenkaas warm wordt.
9. Sprenkel de dressing over de salade en leg de geroosterde broodjes met geitenkaas erop. 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
335 kcal
Vet
21 gram
Eiwit
12 gram
Waarvan verzadigd
8 gram
Koolhydraten
21 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
7 gram
Zout
1300 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!