| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 335 kcal |
| Vet | 21 gr |
| waarvan verzadigd | 8 gr |
| Koolhydraten | 21 gr |
| waarvan suikers | 7 gr |
| Voedingsvezels | 5 gr |
| Eiwitten | 12 gr |
| Zout | 1.3 gr |
Friséesalade met tomaat en geitenkaas

175gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 tomaat |
| 2 eetlepels fijngesneden peterselie |
| 1 theelepel vloeibare honing |
| 1 theelepel mosterd |
| peper |
| 150 g frisee sla (kan vervangen worden door andijvie) |
| 2 eetlepels olijfolie |
| 1 1/2 eetlepel citroensap |
| 2 sneetjes volkorenbrood |
| 75 g verse geitenkaas |
| 1 ui |
Bereidingswijze
1. Warm de grill voor.
2. Was en droog de frisée. Scheur de bladeren in stukken. Verdeel de sla over 2 borden.
3. Was de tomaat. Halveer de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd in partjes.
4. Pel en snipper de ui.
5. Verdeel de ui, tomaat en peterselie over de sla.
6. Roer in een kommetje citroensap, olie, honing, mosterd en vers gemalen peper door elkaar.
7. Rooster de boterhammen.
8. Verkruimel de geitenkaas over de boterhammen. Zet de boterhammen even onder de hete grill tot de geitenkaas warm wordt.
9. Sprenkel de dressing over de salade en leg de geroosterde broodjes met geitenkaas erop.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Doperwtensalade met rode ui en kerstomaatjes
250gr groenten p.p.

Regenboogsalade met walnootdressing
295gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Raapsteeltjessalade
180gr groenten p.p.





