Raapsteeltjessalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 bosjes raapstelen
1 theelepel honing
1 eetlepel hazelnoten
1 eetlepel olie
1 limoen
1 kleine winterwortel

Bereidingswijze

1. Snijd de worteltjes van de raapstelen. Was de raapstelen en laat ze goed uitlekken.
2. Schrap de wortel en rasp hem grof.
3. Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
4. Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil. Maak een dressing van limoensap, geraspte limoenschil, 1 eetlepel water, de honing en de olie.
5. Snijd de raapstelen wat kleiner en meng er de geraspte wortel en de dressing door. Strooi er de hazelnoten over.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
148 kcal
Vet
9 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
7 gram
Zout
170 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten