Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 148 kcal |
Vet | 9 gr |
waarvan verzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 10 gr |
waarvan suikers | 7 gr |
Voedingsvezels | 6 gr |
Eiwitten | 4 gr |
Zout | 0.17 gr |
Raapsteeltjessalade

180gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
2 bosjes raapstelen |
1 theelepel honing |
1 eetlepel hazelnoten |
1 eetlepel olie |
1 limoen |
1 kleine winterwortel |
Bereidingswijze
1. Snijd de worteltjes van de raapstelen. Was de raapstelen en laat ze goed uitlekken.
2. Schrap de wortel en rasp hem grof.
3. Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
4. Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil. Maak een dressing van limoensap, geraspte limoenschil, 1 eetlepel water, de honing en de olie.
5. Snijd de raapstelen wat kleiner en meng er de geraspte wortel en de dressing door. Strooi er de hazelnoten over.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Raapsteeltjes met vlees uit de wok
275gr groenten p.p.

Raapsteeltjessalade met tomaat en ei
200gr groenten p.p.

Knapperige raapsteeltjessalade met radijs
250gr groenten p.p.