Raapsteeltjessalade met tomaat en ei

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 theelepel mosterd
½ rode ui
150 gram kerstomaatjes
ca. 1 eetlepel azijn
1 eetlepel olie
1 theelepel honing
4 eieren
200 gram raapsteeltjes

Bereidingswijze

1. Kook de eieren in 9 minuten hard en laat ze afkoelen.
2. Was de raapsteeltjes onder stromend water en laat ze goed uitlekken.
3. Was de tomaatjes en halveer ze.
4. Snijd de halve ui in dunne halve ringen.
5. Maak een dressing van de olie, de azijn, 1 eetlepel water, de honing en de mosterd.
6. Meng de dressing door de raapsteeltjes met de tomaatjes en de ui en doe dit on een schaal.
7. Pel de eieren en snijd ze in parten. Garneer de salade met de parten ei.

Menusuggestie: Lekker met volkoren couscous met kruiden.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
229 kcal
Vet
15 gram
Eiwit
15 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
568 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten