| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 156 kcal |
| Vet | 9 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 8 gr |
| waarvan suikers | 5 gr |
| Voedingsvezels | 6 gr |
| Eiwitten | 6 gr |
| Zout | 0.15 gr |
Knapperige raapsteeltjessalade met radijs

250gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 200 gram raapsteeltjes |
| 1 eetlepel pijnboompitten |
| 1 eetlepel (walnoten)olie |
| 200 gram sperziebonen |
| 1 bosje radijs |
| ½ perssinaasappel |
| 1 eetlepel azijn |
Bereidingswijze
1. Snijd de worteltjes van de raapsteeltjes. Was de raapsteeltjes voorzichtig in ruim koud water. Laat de groente goed uitlekken.
2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. Kook de sperzieboontjes in een beetje water in 3-4 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen.
3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.
4. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
5. Klop een dressing van de azijn, het sinaasappelsap, de olie en wat peper.
6. Meng de groente in een grote kom en schep de dressing er door.
7. Strooi de pijnboompitten er over.
Menusuggestie: Lekker met een varkenshaasje met salie en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Raapsteeltjessalade
180gr groenten p.p.

Raapsteeltjessalade met tomaat en ei
200gr groenten p.p.

Raapsteeltjes met vlees uit de wok
275gr groenten p.p.



