


Sinaasappel



De sinaasappel is de bekendste citrusvrucht. Er zijn zoete en zoetzure versies. Er zijn verschillende soorten, zoals de gewone sinaasappel, de navelsinaasappel en de bloedsinaasappel. Een handsinaasappel is sappig en kan na het pellen zo gegeten worden. Een perssinaasappel heeft meer vezelig vruchtvlees en leent zich beter om uit te persen.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Sinaasappels zijn lekker zoals ze zijn. Dus gewoon schillen en opeten.
De schil kun je ook gebruiken. Boen de sinaasappel dan eerst goed schoon. Rasp alleen het oranje schilletje van de sinaasappel. Rasp het witte deel eronder niet mee, dat is bitter.
De fijngeraspte schil is een lekkere smaakmaker in koekjes of gebak.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Sinaasappel smaak
Recepten met Sinaasappel
Meer recepten
Gegrilde witlof
315gr groenten p.p.

Witlofsalade met sinaasappel
160gr groenten p.p. & 65gr fruit p.p.

Mangopakketje voor op de bbq
190gr fruit p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 200 kj (48 kcal) |
Vet totaal | 1 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 7.9 gr |
waarvan suikers | 7.7 gr |
Voedingsvezel | 2 gr |
Eiwit | 0.8 gr |
Zout | 0 mg |
Retinol act. equivalent | 8 mcg |
Vitamine B1 | 0.06 mg |
Vitamine B2 | 0.03 mg |
Nicotinezuur | 0.4 mg |
Vitamine B6 | 0.06 mg |
Folaat equivalenten | 32.6 mcg |
Vitamine C | 51 mg |
Vitamine E | 0.4 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec